Wat is EMS training?

Bij EMS worden elektroden (electro pads) op verschillende delen van het lichaam geplaatst. De electro pads staan in verbinding met het EMS apparaat. Dit apparaat stuurt elektrische impulsen naar de spieren.

De frequentie (diepte van impuls), impuls lengte (lengte van de spieraanspanning) en intensiteit (sterkte van de impuls) kan worden ingesteld. Dit hangt af van de doelen en behoefte van de deelnemer. De spieren ervaren de elektrische impulsen als een actiepotential. Dit bekent dat EMS er voor zorgt dat de motorunits worden aangestuurd en onze spieren samentrekken.

Het AQ8 EMS wireless multiuser systeem

Met het EMS apparaat kan de frequentie (Hz) van de puls signalen worden ingesteld afhankelijk van de doelen van de deelnemer. Met een lage frequentie (1 – 10 Hz) en een lange impuls verbeteren de zuurstofaanvoer naar de spier. Het effect is herstellend. Ontspannend en tevens stimuleert het de bloedcirculatie, waardoor de afvalstoffen in de spier worden afgevoerd.

Puls signalen met een hogere frequentie (20 – 50 Hz) zorgen voor een verbetering van de spierstructuur, terwijl zeer hoge frequenties (boven de 60 Hz) als effect hebben dat de spier groter en sterker wordt. Het gevolg hiervan is afvallen en een verlaging van het vetpercentage. Deze instellingen worden toegepast tijdens de EMS groep sessies, om maximale resultaten te behalen.

Wij werken met het meest geavanceerde EMS wireless multiuser systeem van AQ8 https://aq8system.com/